Quarien Pomógł: 14 razy Dołączył: 28 Sie 2005 Posty: 208 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-08-2007, 13:54 TT - 01 - zakupy.
Dobra, pobuszowałem po forum, chyba zakatowałem stronę ATY i mam już pewien obraz tego, co mam zamiar kupić.
Proszę was o opinię tego jak ten model będzie wyglądać (tzn. gdzie będą problemy w używaniu)
1. Model
Wybrałem go, ponieważ jest to TTtka, dodatkowo dostajemy ele regiel.
2. Aparatura
Jest dosyć tania i w miarę dobra... chyba
3. Akumulator
Zastanawiam się nad większym, ale nie wiem jakim.
4. Ładowarka
Niestety, wolałbym Turbo6, ale go nie ma :/. Wie ktoś kiedy powinien być?
Teraz ptania.
- Czytałem, że akumulator 3000mAh może pociągnąć TTtkę tak 15 min? Jeśli tak, to na jaki zmienić (proszę o dokładny link na stronie).
- Co należy w nim natychmiast zmienić (tzn. co jest totalnym dnem jeśli chodzi o części). Linki do przyzwoitych części (nie z carbonu, tytanu czy złota xD), które nie są najtańsze, ale też nie wymagają zastawienia domu . Proszę o jakąś numerację (najważnieszy - najmniej ważny), oraz co w związku z daną częścią trzeba wymienić* i... linki do takowych (lub nazwy, byle by było na stronie ATA).
* Czyli, jeśli chcę kupić lepszy silnik, to tylko z nowym reglem, itd.
Btw. Macie jakiś pomysł, jak pomalować tą karoserię? Na pewno odpada tak jak jest na rysunku, mam zamiar zrobić czarny z białym pasem/paskami przez środek, ale może wyjść jak Doge Viper dla ubogich :/.
Filip Sośnicki []
Wysłany: 02-08-2007, 17:23
1. Model fajny(znaczy sie buda). Chcesz utrzymać malowanie w wersji racing? Czyli nalepki sponsorów itp.
2. Na początek wystarczy.
3 i 4. Niezbyt dobre, ale da sie wytrzymać.
Lepiej poszukaj ładowarki Shark 10 (droższa ale jest lepsza i wystarczy na dłużej), a akusów lepiej jekiejś lepszej marki. Proponuje kupić 2 o troche mniejszej pojemności
5. Patrz pkt 3 i 4.
6. a. Łożyska!!
b. amorki olejowe
c. zębatki
d. wał
(Uwaga! Nie jestem specem od on-roada także moge sie mylić)
7. Nie. Nie trzeba kupować nowego regla. Wystarczy, że ilość zwojów silnika mieści się w limicie regla
8. Proponuje sie rozejżeć za Drift Car'ami. Bardzo ciekawe malowania
Wojtek Gądecki Pomógł: 9 razy Dołączył: 01 Gru 2006 Posty: 120 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-08-2007, 17:30
Co do akumulatora to radził bym Ci poszukać w akumulatorów "Intellect" .Są w podobnej
cenie do tego co podałeś a o wiele lepsze .
_________________ Moje rady stosujesz na Własne Ryzyko
Wysłany: 02-08-2007, 22:10
No to jedziemy,
Cytat:
1. Model fajny(znaczy sie buda).
Dzięki
Cytat:
3 i 4. Niezbyt dobre, ale da sie wytrzymać.
Czy wytrzymam do czasu kupienia naprawdę dobrych akumulatorów? Powiedzmy, ogniw intellecta?
Cytat:
Proponuje kupić 2 o troche mniejszej pojemności
Hm, i jak to by wyglądało? Połączyć równolegle, jakimś rozgałęziaczem?
Cytat:
8. Proponuje sie rozejżeć za Drift Car'ami. Bardzo ciekawe malowania
O czym dokładnie mówisz? Prawdziwe samochody, jakieś modele, czy co?
Cytat:
Co do akumulatora to radził bym Ci poszukać w akumulatorów "Intellect" .Są w podobnej
cenie do tego co podałeś a o wiele lepsze .
Jakościowo, right?
diablo14 Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Maj 2006 Posty: 245 Skąd: Radom gg - 7519094
Wysłany: 02-08-2007, 22:24
" Hm, i jak to by wyglądało? Połączyć równolegle, jakimś rozgałęziaczem? "
moze po wyczerpaniu jedenego zalozyc drugi , albo wczasie gdy na jednym jezdzis drugi sie laduje i na odwrot ?
3. ten akku ma niską wydjaność prądową. niestety te akku nie cieszą sie najlepszą opinią. sam miałem okazjie jeżdzić na takim i był fatalny (a nowy)
poszukaj lepszych
4. turbo6 to fajna ładowareczka dość długo sam jej uzywałem. mojej zdażało sie czasem za wcześnie odciąc ładowanie ale moze to tylko moja...
przy takim prądzie ładowania 900mah pakiet 3000 bedzie sie ładował ok 4 godziny,
niewiem czy nie lepiej kupić 2 lub 3 pakiety o pojemności 1800-2000 i ładowac je krucej a jeżdzić porównywalnie długo. - jak sie wciągniesz i zaczniesz wymieniac elektronike i silniki to te pakiety mozesz do śmietnika wyżucić bo bedą za słabe tak samo jak ta 3000 carsona.
ale za cene tego carsona dasz rade kupić 3 pakiety 2000mah np cameliona i bawic sie dłuzej. co do jakości to wygląda to podobnie. pakiety bedą co prawda nicd i bedzie trzeba jeszcze rozładowywarke zdziałać/kupić (żarówka samochodowa podłączona do akku terz sie sprawdzi).
jak jesteś przekonany ze to cie wciągnie to zainwestuj w pakiet GP lub IB lub KAN naprawde świetne pakiety (wytrzymałość, jakość i moc oddawana na najwyższym poziomie)
_________________ wszystkie wypowiedzi i rady sa moimi osobistymi i stosujesz je NA WŁASNE RYZYKO!!
Los Desperados Rally & Racing Team
Daniel Rzeszutko Pomógł: 33 razy Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 464 Skąd: Tarnow
Wysłany: 03-08-2007, 12:45
Pakiety KAN? Mozesz mi wytlumaczyć? nie slyszalem o nich
_________________ Xray T1FK'05 full tuning
Jakub Kowalczyk
Wysłany: 03-08-2007, 16:45
albo lrp "big mama" świetne selekcje
Tomek []
Wysłany: 03-08-2007, 16:51
Dokładnie... Jeśli chcesz aby auto miało elektronike na światowym poziomie to:
--> Zainwestuj w Intellecty na początek 3600 mAh lub GP (NIE KUPUJ PROTEFIXÓW)
--> Pod ładowarkę zasilacz.
--> Ładowarkę Shark lub Duratrax itd.
--> Wymień kable na 12 AWG ze srebra (konkretnie przewody Akus -> Regiel i Regiel -> Silnik na 12 AWG srebro)
--> Wyrzuć wtyczke Tamyia i zainstaluj konektory typu Banan gold 4mm
Jak powymieniasz te elementy to i na blaszaku fajnie się pobawisz Pozdro
Jakub Kowalczyk
Wysłany: 03-08-2007, 18:10
światowy poziom is shark
Wysłany: 03-08-2007, 18:32
Cytat:
Dokładnie... Jeśli chcesz aby auto miało elektronike na światowym poziomie to: (...)
Jak powymieniasz te elementy to i na blaszaku fajnie się pobawisz Pozdro
Oczywiście, tak zrobię, dorzucę jeszcze wanienkę z carbonu, koła projektowane przez pentagon, a na koniec poproszę samego Papieża o pobłogosławienie tego modelu.
Tak serio, proszę , darujcie sobie takie wywody, ja chcę kupić dopiero pierwszy model oO.
Druga sprawa, zapamiętam sobie to co mówicie, ale co sądzicie o bateryjkach Team Orion(ten rocket pack)?
Jeszcze jedno. Gdy malujemy karoserię, to od wewnątrz używamy spayu, right? A jak poradzić sobie z różnymi emblematami, kombinacjami z innymi kolorami?
EDIT: Co jeszcze bym musiał dokupić do sharka, aby naładować pakiet z wyjściem Tamiyi?
Jakub Kowalczyk
Wysłany: 03-08-2007, 19:01
jo right
kolory możesz odzielać jakoś taśmą malarską lub specjalna taśmą emblematy to albo wycinasz z taśmy lub innej naklejki i później odrywasz i malujesz innym kolorem albo do wszystkiego używasz areografu i uzyskujesz linie grubości nawet mniej niż 1mm
do sharka będzie
Ci potrzebna męska wtyczka tamiya stand do tego pakietu
Wysłany: 03-08-2007, 19:16
Cytat:
do sharka będzie
Ci potrzebna męska wtyczka tamiya stand do tego pakietu
To do podłączenia pakietu, a do podłączenia ładowarki do kontaktu, nie potrzebuję niczego?
Edit: w TTtkach są złącza Tamiyi standardowe, czy mini?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum