Witam mam pytanie do doświadczonych modelarzy czy jest odczuwalna jakość/ poprawa/ osiągi itd. pomiędzy tymi dwoma podwoziami? (wiem ze kazde z tych podwozi występuje jeszcze w dodatkowych wersjach np. World Edition, XX ...)
Przy założeniach ze do każdego z modeli użylibyśmy takie same dodatkowe wyposażenie (silnik, regiel aku, serwo, odbiornik, koła ...)
_________________ Nie rozumiecie idei koncepcji moich założeń.
A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.
Patryk Rybarczyk Pomógł: 13 razy Dołączył: 30 Paź 2006 Posty: 179 Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-05-2011, 20:16
Kup 416x, lub od razu 417. Nie ma porównania z 415.
_________________ ..........Tamiya Racing Factory..........
Mógłby pan przybliżyć zalety, wady nowszych, starszych podwozi? I TRF 417, jest już w sprzedaży??
I czy naprawdę warto wydać ok 1000zł więcej na nowszy, niż starszy model? Czy lepiej zainwestować w elektronikę?
A więc suponuje, że koherentna moich rad w życie mogą przynieść skutek odwrotny od zamierzonego.
model sam nie jeździ, jak nigdy nie miałeś modelu tej klasy to każdy będzie nie do ogarnięcia.
polecam jednak podejście kompleksowe i zamiast wyrzygać się na model kopic konstrukcję starszą ( lub innej firmy trwalszą ) a dodatkowo dokupić dobry set-up i odpowiedni zapas ogumienia i płynu.
_________________ wszystkie wypowiedzi i rady sa moimi osobistymi i stosujesz je NA WŁASNE RYZYKO!!
Miałem do czynienia z bardzo zbliżonymi technologicznie konstrukcjami, lecz nie TRF. A słyszałem że jest bez porównania lepsze niż np. xray t2
Co do set up to mam wiedzę i możliwości ustawień i regulacji podwozia, może nie na każdym torze znam się lecz nie zamierzam jeszcze w tym roku brać udziałów, z wielu powodów...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum